<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7991842787039854010\x26blogName\x3dUkhti+Anna+Ezaha+%E2%9C%88\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://annaezaha.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://annaezaha.blogspot.com/\x26vt\x3d6102981721189252664', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Assalamualaikum
Peace Be Upon You

Peace be upon you~

" Keep calm because Allah SWT is always with us "

Anna Ezaha,7 October,malaysian.

//



keep in touch
Making friends. . .


Insta~
Grapic memories. . .

Instagram


chitchat:
Watch your words. Behave.



recent update :
list of memories.

DULU.
written on Wednesday, September 17, 2014 @ 6:31 AM ✈

Assalamualaikum & Hello everyone :)


Ceritanya macam ni, Anna tengah scroll down dekat instagram and suddenly Anna terbaca satu caption yang sangat WOW. Anna tak tahu lah its like a sajak or what but it really is beautiful. Anna jumpa dekat instagram account @gengtudunglabuh so siapa yang ada instagram account jangan lupa folofolofolo hehe, And here it goes..

Dulu, aku pun macam korang.
Pakai tudung bidang 45, selepang kiri kanan;
Pakai t-shirt lengan panjang singsing lengan baju sampai siku.

Dulu, aku pun macam korang.
Aurat kaki tak pernah terjaga;
Pakai stoking pun paras buku lali.

Dulu, aku pun macam korang. 
Solat selalu buat jadi hal remeh-temeh, solat lewat;
Subuh gajah. Zohor dinasour. Asar mamoth. 
Maghrib badak air, Isyak badak sumbu.

Dulu, aku pun macam korang, 
bercakap dengan mak ayah macam kawan.
Takde rasa hormat.
Suka melawan, merajuk.
Ikut suka diri sendiri.

Dan dulu, aku pun macam korang.
Bertepuk tampar dengan ajnabi, 
Berotp dengan ajnabi.
Without any reason.

Yaaa. Dulu.

Tapi masa depan selalu cerah kalau kita pandai mengatur langkah.

Usah kau cari lorong gelap tapi ramai penghuninya;
Tapi carilah lorong yang cerah biarpun tidak ramai penghuninya.

Usah takut, Usah gentar.

Cahaya itu akan menemanimu,
Cahaya apa?

Cahaya iman.


Assalamualaikum.
annaezaha.blogspot.com
instagram: @ukhtiannaezaha
twitter: twitter.com/annaezaha




0 comment[s] | back to top






© 2014 Anna Ezaha. Layout created by Fara_nym
Do you know ? Honesty is the best policy in life